Familie- og ungdomstur juli 2018

Tur til Israel og de palestinske områdene. NB: Foreløpig påmelding innen 03.12!

Obs: Denne artikkelen er oppdatert 2. november. Les derfor hele artikkelen, selv om du har lest den før!

Hinna menighet inviterer til en 11-dagers familie- og ungdomstur til Israel og de palestinske områdene i perioden 30. juni - 10. juli 2018. Vi tror dette blir en veldig spennende, flott, glad og lærerik opplevelse, med mange gode minner for livet! Vi inviterer også Hillevåg og Gausel menigheter med på turen, og det er også mulig for de som melder seg på, å invitere med familie og venner som bor andre steder.

Søndag 19. november vil det bli informasjon og samtale om turen i forbindelse med kirkekaffen etter Allesammen-gudstjenesten (ca kl 12.45).

NB: Vi har satt en foreløpig påmeldingsfrist til søndag 3. desember. Vi trenger en skikkelig tilbakemelding på interessen innen den tid, slik at vi kan fortsette å planlegge turen og holde på reservasjonen av flyseter for gruppa. Vi ber derfor de som har bestemt seg for å bli med, om å melde seg på så snart som mulig. Vurderer du å bli med, men er foreløpig usikker, vil vi gjerne at du gir oss en uforpliktende melding om dette innen 3. desember. Det står informasjon om påmelding nederst i artikkelen, under "spørsmål og svar". Er det noe du vil vite mer om, - vær ikke redd for å ta kontakt!

Turen kan være aktuell for familier med barn og unge i ulik alder, besteforeldre som vil ta med storfamilie eller barnebarn på tur, ungdommer (ferdig med 9. kl) som reiser alene, voksne som reiser uten barn/unge.

Du kan få brosjyre med program og priser i kirken eller laste den ned på Plussreisers nettside her.

Plussreiser AS har lagt opp et innholdsrikt program for oss. Sokneprest Arne Berge, som har mye erfaring som reiseleder til Israel og de palestinske områdene, skal være reiseleder. Andre ledere blir kateket Kirsti Melangen og menighetspedagogene Margunn Østebø og Geir Eikrem.

Dette er en unik mulighet til å oppleve bibelske steder sammen med venner fra Hinna menighet, og samtidig ha gode feriedager sammen. Turen vil gi både barn, ungdom og voksne en aktiv og interessant trosopplæring! Det vil også bli mange natur- og kulturopplevelser, både ved Middelhavet, Gennesaretsjøen, i ørkenen og i Jerusalem. Vi vil bli bedre kjent med jødisk og arabisk kultur og historie. Jerusalem er en hellig by både for kristne, jøder og muslimer, og en svært spennende by å besøke.

Et viktig perspektiv ved turen vil også være at vi skal møte jesustroende jøder og palestinske kristne som er opptatt av forsoningsarbeid i konflikten mellom Israel og palestinerne, blant annet gjennom BridgeBuilders-prosjektet.

Turen er åpen for alle, enten en reiser alene eller sammen med familiemedlemmer, men programmet er preget av at barn og ungdom er en viktig målgruppe for turen. Det blir egne ungdomssamlinger og et døgn med spennende ørkentur for ungdommene. Aldersgrense for ungdomsopplegget: Ferdig med 7. klasse.

Ungdommene som er med i Fiber, ungdomsleder-fellesskapet i Hinna menighet, får stipend på kr 5000 for å delta på turen. Kontakt Kirsti, Margunn eller Geir for informasjon om dette stipendet.

Ungdom under 18 år som reiser uten følge med voksne, må være ferdig med 9. klasse, og være konfirmert i Hinna eller være med i Fiber.

Er du interessert i å vite mer om turen? Ta gjerne kontakt med Arne!

Brosjyre med program og priser kan lastes ned på Plussreisers nettside her.

SPØRSMÅL OG SVAR VEDR TUREN

Hva koster turen?

Grunnprisen for turen er kr 16.680. Det er rabatt for barn og ungdom som ligger på hotellrom med to fullt betalende. Det er flere detaljer om størrelse på hotellrom mm i turbrosjyren som du kan laste ned eller få i kirken.

Dette er en god pris i forhold til det vi får igjen. Turen varer i 11 dager og vi bor på gode overnattingssteder. Det er veldig mye som er inkludert i prisen (f eks frokost og middag aller dager, og inngangspenger på stedene vi skal besøke).

Du kan uforpliktende gå inn på siden som er merket "Bestill" for å se mer om priser og påmelding, uten at det fører til bestilling. For å gå videre derfra må du uansett gå til "neste side".

Hva er inkludert i prisen?

Dette er inkludert i prisen:

• Flyreisen tur/retur Stavanger - Tel Aviv
  • flyavgifter (kr 1 437,- per aug. 17, kan endres)
  • mat på flystrekningene Riga-Tel Aviv/Tel Aviv-Riga
  • overnatting på gode overnattingssteder
  • hele rundreisen med alle utflukter og besøkssteder etter programmet
  • båttur på Gennesaretsjøen
  • halvpensjon dvs. frokost og middag hver dag,
  • god turistbuss
  • israelsk, skandinavisktalende guide,
  • norsk reiseledelse

Hva betyr det at det er foreløpig påmeldingsfrist 3. desember?

Det betyr at vi er avhengig av å få en skikkelig tilbakemelding på interessen for turen innen denne fristen. Vi håper det da er grunnlag for å gå videre med planleggingen. I så fall vil det være mulig å melde seg på også etter dette.

Er det sikkert å reise til Israel og de palestinske områdene?

Det oppleves trygt å være turist i Israel. Samfunnet der er vant til å være opptatt av sikkerhet, og vi vil reise sammen med en profesjonell lokal guide som blant annet har ansvar for sikkerheten til gruppa.

Ved planlegging av en slik tur følger vi Utenriksdepartementets reiseråd. Det betyr at vi ikke reiser nær Gaza. Det betyr også at turen ikke blir gjennomført hvis norske myndigheter i en gitt situasjon fraråder reiser i området.

Hoveddelen av turen vil være en reise i Israel, men vi har også lagt inn et besøk i Betlehem på Vestbredden. Det er mange turister som besøker Betlehem, og for tiden er det uproblematisk å reise dit.

Hvor kan vi få vite mer om turen?

Sokneprest Arne Berge (tlf 411 61 504) kan svare på spørsmål omkring programmet på turen. Plussreiser kan svare på spørsmål om sikkerhet, pris og påmelding. Navn og telefonnummer til vår kontaktperson i Plussreiser står oppgitt i turbrosjyren.

Ta gjerne kontakt for utdypende informasjon!