Skaperens stemme høres en morgen


Månedens salme i februar

Skaperens stemme høres en morgen (N13:295)

T Anne-Grete Leine Bientie (Sørsamisk og bokmål, 2006/2007)

M Gælisk folketone (Isle of Mull)

Mange kjenner nok igjen melodien til vår februar-salme som «Morning has broken», men er kanskje ikke klar over at 70-talls-hiten til Cat Stevens er en salme fra 1931, forfattet av Eleanor Farjeon, til en gælisk folketone.

 

75 år seinere skriver Anne-Grete Leine Bientie en sørsamisk skapelses-salme på denne melodien, og hun har også oversatt sin salme til bokmål.

Eide forlags salmeblogg kan vi lese:

«Vi er på vidda, utendørs, nær skaperverket, nær Skaperen. Dette fornemmes gjennom hele salmen. Teksten favner både morgenen og kvelden og er en sterk lovprisning av Skaperen. Den uttrykker takknemlighet for livet og alle Guds gode gaver.»

 

Hver måned (ca) velger vi ut en salme som vi bruker på hver gudstjeneste den måneden. Dette gjør vi både fordi vi ønsker at folk skal bli bedre kjent med den fantastiske skatten som salmeboka er, og fordi vi ønsker å utvide salmerepertoaret. Det er jo alltid kjekkest å synge de sangene vi allerede kan, men ved å bruke en mer ukjent salme på flere gudstjenester etter hverandre blir den jo etterhvert "en vi kan". Vi har valgt både klassikere og  "nye og ukjente" salmer som månedens salme.

Norsk Salmebok har en egen nettside. Den finner du her

Du kan høre de fleste salmene på NRKs Salmeboka minutt for minutt.

Tilbake