Som vinden stryker mine kinn (N13:521)


Månedens salme for mai/juni

T: Anne-Ruth Jangaard 1992
M: Øystein Wang 1992


Månedens salme for mai og juni finner vi under pinse-kapitlet i salmeboka. Teksten bygger på to bibeltekster om Den hellige ånd, først fra historien om Nikodemus i Joh 3,7-8: «Vinden blåser dit den vil, du hører den suser, men vet ikke hvor den kommer fra, og hvor den farer hen. Slik er det med hver den som er født av Ånden». Videre kan vi gjenkjenne Paulus tekst i Gal 5,22-23 om Åndens frukter: kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet.

Det kan være vanskelig å forstå dette med Den hellige ånd, og bibelen bruker flere ulike bilder eller sammenligninger, for å beskrive Åndens usynlige nærvær, bla. ild, due, talsmann og her altså vind.

I månedens salme hjelper forfatter og komponist oss med å konkretisere Åndens funksjon og virkning. Språket er enkelt, men poetisk og sammen med den flytende melodien berører det oss og gir oss en opplevelse av Ånden - mektig, myk og mild som en vårvind.

Hør, Ånden blåser dit den vil, i sterke kast, og myk og mild. Kom, blås til meg og gi meg tro, la Åndens frukter i meg gro.

 

Norsk Salmebok har en egen nettside. Den finner du her

Du kan høre de fleste salmene på NRKs Salmeboka minutt for minutt.

Du kan høre salmen her på YouTube (trenger ikke konto)

Tilbake