I samme båt

Velkommen til jubileumsgudstjeneste på Vaulen badeplass 10. mars kl. 11! Vi feirer 900 år for Stavanger by, bispedømme og domkirke, i 2025! Fra pinsen 2023 går derfor en jubileumsstafett gjennom hele bispedømmet.   Vi håper på godt vær og møtes til jubileumsgudstjeneste på Vaulen badeplass. Det blir aktiviteter og fellesskap for store og små, og denne gang kan du jo ta med hunden på gudstjeneste!

Her kan du lese mer om båt-stafetten:
Stafetten begynte i Egersund kirke og vil fram mot 2025 bevege seg gjennom alle de 90 menighetene i Stavanger bispedømme.
Formålet med stafetten er å gjøre noe som viser at vi hører sammen som kirke i Rogaland og skape oppmerksomhet om 900-årsjubileet for bispedømmet, Domkirken og Stavanger by i 2025. Pinsen 2025 er båten framme i Domkirken.

«Stafettpinnen» er en robåt på 4,8 meter med seil og årer. Den er utlånt fra Engøyholmen kystkultursenter og brukes som stafettpinne fordi båt har vært et viktig framkomstmiddel mange steder i Rogaland – også til gudstjenester, gravferd eller bryllup i kirken.

Det er knyttet mange symboler til nettopp båten i kirken. Mange kirker har en båt hengende under taket, og hovedrommet i kirken kalles for «kirkeskipet». Båten viser blant annet at vi hører sammen i et fellesskap og at vi er på en reise gjennom livet.